ایجاد قالب اختصاصی برای پست های وردپرس
قالب اختصاصی برای پست های وردپرس: همان طور که می دانیم طراحی رابط کاربری سایت و گرافیک آن نیز امر بسیار مهمی می باشد. زمانی که کاربر وارد سایتی می شود و قصد مطالعه مطلبی از آن سایت را دارد عواملی چون محتوای آن سایت، طراحی گرافیکی آن و … نقش بسیار مهمی در نظر آن فرد در مورد مطلب و به طور کلی سایت شما دارد. گاهی پیش می آید که بخواهید پست های خاصی را برای جلب نظر کاربران خود ارسال نمایید طوری که از قالب های متفاوت برای آنها استفاده شده باشد و قسمت وبلاگتان دارای مقالات یک شکل نباشد و به راحتی پس از آماده سازی یک مطلب نوع قالبی که برای آن مطلب در نظر گرفته اید را در قسمت ویرایش مطالبتان انتخاب نمایید.
ایجاد قالب اختصاصی برای پست های وردپرس
در این قسمت از آموزش وردپرس تابناک وب طراحی قالب اختصاصی برای نوشته ها را به شما آموزش خواهیم داد.
ایجاد قالب های جدید
برای انجام این کار در ابتدا باید کد زیر را در یک ویرایشگر متنی با نام wpb-single-post.php ذخیره نمایید. این کد قالب جدید برای قسمت های مختلف را تعریف می کند. در مرحله بعدی فایل خود را از طریق کنترل پنل هاست خود در فولدر قالب وردپرس خود آپلود کنید.
به همین راحتی!
حالا زمانی که می خواهید پست خود را ورایش و یا یک نوشته ی جدید ایجاد کنید، متوجه یک قسمت جدید در ویرایشگر خود برای انتخاب قالب مورد نظر خود خواهید شد.
پس از ایجاد قسمت جدید در ویرایشگر مطالب وردپرس شما، در زمان انتخاب قالب مورد نظر قسمتی با عنوان Featured Article مشاهده می کنید. این یک قالب خالی است. حال چگونه قالب جدیدی را ایجاد نماییم؟
فایل single.php کد مربوط به صفحات مطالب شما را در خود دارد. وارد این فایل در کنترل پنل هاست خود شوید و تمامی کد های موجود در آن را بعد از خط get_header () کپی کنید و آن را در فایل wpb-single-post.php که ایجاد کردیم در همان قسمت با پیست کردن قرار داده و ذخیره نمایید. حال شما یک قالب جدید در اختیار دارید اما دقیقا همانند قالب قبلی تان می باشد و شما باید با اعمال تغییرات قالب جدیدی را ایجاد نمایید. باید از طریق کد های css استایل خود را تغییر دهید. می توانید از مقالات آموزش Css ما کمک بگیرید.
ایجاد قالب اختصاصی برای پست های وردپرس بر اساس دسته بندی
ممکن است بخواهیم از قالب های اختصاصی بر اساس دسته بندی مطالبمان استفاده کنیم یعنی به این صورت که به طور مثال دسته مقالات آموزش سئو یک قالب و دسته آموزش طراحی سایت یک قالب دیگر داشته باشد. برای این منظور کد زیر را به فایل functions.php قالب خود اضافه نمایید.
در این قسمت شما باید فایل های قالبی را که از طریق این کد تعریف شده است را اضافه نمایید. به کنترل پنل هاست خود مراجعه نمایید و به فولدر قالب سایت خود مراجعه نمایید. در آنجا یک فولدر جدید با نام single ایجاد نموده و پس از آن یک فایل با نام {single-cat-{category-slug درون این فولدر ایجاد نمایید. این نام برای هرکدام از قالب های دسته بندی های شما متفاوت خواهد بود و شما باید به جای {category-slug} نام آن دسته را اضافه نمایید. به طور مثتل برای دسته Seo نام فایل شما single-cat-seo.php می شود.
در حال حاضر فایل های این قالب همگی خالی اند برای نقطه شروع شما می توانید محتواهای فایل خود را از فولدر قالب خود کپی کرده و داخل هر کدام از این قالب ها پیست کنید. حالا شما می توانید این قالب ها را برای ایجاد تغییرات مورد نظر خود ویرایش کنید. یکبار که انجام دهید می توانید وارد سایت خود شوید و پست را ببینید.
حال این فایل ها خالی است و ما باید کدهای مربوط به قالب پست ها را از فولدر قالب خود کپی کرده و در این فایل های ایجاد شده با نام های مختلف پیست کنیم و هرکدام را با استفاده از Css سفارشی نماییم.
نکته: توجه نمایید که اگر شما یک دسته بندی خاص برای پست خود انتخاب نمایید اما دسته بندی برای قالب آن ایجاد نکرده باشید، در این صورت وردپرس قالب پیشفرض را برای مقاله شما نمایش می دهد.