اردیبهشت، ماه خوشبختی اینترنت ایران
وزیر ارتباطات میگوید قیمت اینترنت در اردیبهشت ماه، ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت. پس از اعلام چند روز پیش مدیر عامل شرکت پست مبنی بر از سرگیری امکان خرید از فروشگاه آمازون برای کاربران ایرانی، حالا محمود واعظی وقوع یکی دیگر از اتفاقات خوب حوزه ارتباطات کشور را به ماه دوم سال ۹۵ موکول کرده است. گرانی اینترنت ایران همیشه به عنوان اصلیترین مانع و چالش ارتباطات کشور مطرح و بحثبرانگیز بوده است به طوری که نام ایران همواره در بین ۱۵ کشور با اینترنت گران قیمت قرار داشته.
با این حال ضریب نفوذ کاربران و حجم دیتاهای مبادله شده هر ساله با رشدی چند برابری روبرو میشود، به طور مثال طی سالهای ۹۲ تا ۹۴ تعداد کاربران اینترنت با ده میلیون افزایش به بیش از چهل میلیون نفر و در حوزه اینترنت موبایل نیز با رشدی ۳.۵ برابری تعداد کاربران از ۱۰ میلیون به ۳۰ میلیون نفر رسیده است.
علی اصغر عمیدیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات به تازگی از رشد سه برابری حجم دیتاهای مصرف شده خبر داده است. به گفته عمیدیان، میزان مصرف دیتای اینترنت در حوزه سیار به ۳۷۸ ترابایت رسیده است. برای آگاهی از میزان رشد در این حوزه کافی است آمار سال ۹۲ را بدانید که در حوزه اینترنت همراه ۳۳ ترابایت بوده است.
برنامه اتصال روستاها به اینترنت پرسرعت نیز یکی از مهمترین کارها برای افزایش ضریب نفوذ اینترنت و بالابردن تعداد کاربران آنلاین ایران است، براین اساس تا پایان سال ۹۴ نزدیک به ۱۸ هزار روستا از ۲۵ هزار روستای کشور به اینترنت پرسرعت متصل شدهاند.
به گفته عمیدیان قرار است با تکمیل طرح ها، تا پایان دولت یازدهم کلیه روستاهای بالای ۱۰ خانوار از اینترنت پرسرعت بهرهمند شوند. طبق آمارهای رئیس تنظیم مقررات در دوسال اخیر ۶۰ هزار شغل در حوزه فناوری اطلاعات ایجاد شده است.
رئیس سازمان تنظیم مقررات در مورد مزایای اقتصادی اینترنت گفته: در تولید ثروت نیز هر یک دلاری که در حوزه پهن باند هزینه شود ۷ تا ۱۰ دلار به تولید ناخالص داخلی اضافه میکند که بر این اساس با جذب سرمایههای داخلی و خارجی در حوزه ICT میتوانیم اشتغال پایدار و تولید مبتنی بر دانش را که از اهداف توسعه کشور است، پوشش دهیم.
منبع: itsalam.com